Hayattan Bir Yedi (7)

10 dakika


Yemek, yutmak eğer geçmişte görülmüş bir eylem ise “yedi”… 

Cahit Arf der ki; “Gerçekten evrenin sırrını arıyorsanız, benim yaptığım gibi sayılara gelin. Sonsuzluk her şeyin cevabıdır. Sayı sonsuzdur.”

Sonsuz…

Fizik teorileriyle biraz evren algımıza giriş yaparsak, derinlik, yükseklik, genişlik ve şu an deneyimlediğimiz zaman algılarımızla 4 boyut farkındalıkta bir organizmayız. 

Aslında, zaman içinde yani anlar arası yolculuk gerçekleştiğinde yeni olan beşinci algıyı da anlayış başlayacak! 

Şahsen, “her şeyin teorisi“ yani bizdeki adıyla “sicim teorisi” orijinal adıyla “the String Theory” muazzam bir hayal gücü ve bilim karması olmakla birlikte,  ben Einstein‘ın, zamanda yolculukla yaşadığı bir fiziksel deformasyon ile sadece beynini koruyabildiği bir anlar arası yolculuk deneyimi yaşayıp teorilerini devam ettirmek gayesiyle yüzyılımızda, Hawking olarak evrene hizmete devam ettiği düşüncesindeyim. 

Kanıtlayamam! Hayal gücüm bu benim. Zaten muhtemelen şu an farkında olmadan “hayallerin ve zihnin berrak, olumlu kodlamaları“ (aile dizimi, kabul, neospritualizm, wicca, pagan seramonileri access bars) seansları ile “her şey mümkün” boyutunu bir deneme süreci başlatmış olabiliriz! 

Fakat zihinsel ve fiziksel evrimin eş gitmesi, sağlıklı ve kalabalık bir gelişmiş insan, muhteşem dünya , hayali için gereken; doğum kontrolü, doğa ve farklılıklara saygı, etik ve ahlakın evrenselliği, başka evrenlere ve başka evrenlerden canlı hakları gibi konulara  henüz eriştir(ecek)en manipülasyonlar yapamadığımız için süreç çağının başlangıcında ve emekleyerek gidiyor!

Özetle, çok iyi anlamamız gereken konu, manipülasyon ve algı yönetimi! Ve bunun hala çok büyük kitleler için bir yönlendirilme aracı oluşu! 

7 rakamı burada devreye giriyor; semavi dinlerin de katkısıyla, bütünsellik, tamamlanma ve tanrısal mucize anlamları içeriyor. 

Bir ara, bir oyun ile gamer çocukların intihara varan etkilenişleri haber olmuştu! 

O günden yani “mavi balina challange” sonrası, tüm sosyal platformlar Tiktok, Instagram, Facebook ve diğerleri; kullanıcıların “farkındalık“ amaçlı challengelar üretmeleriyle yeni bir hal aldı! 

Kötü olan ilgi çeker, fakat iyilik ancak kötülüğün yükselmesiyle aktive olabiliyor, gibi… Gizem de ilgi çeker ve bir insanın aynı anda algılayabileceği: 7 farklı ihtimal, nesne vs vardır!“ resimdeki yedi farkı bulun”.

Ve yerseniz, yedi! 

Şahsen, aynı anda birkaç farklı kaynaktan gözlemlediğimizde, pek yemiyoruz… Zannediyorum. Tarafsız bakınca, toleranslı olunca, “olabilir tabii” diyebildiğimizde, yediremiyorlar! Çünkü, gören göz katlanmıyor. 

Antik çağların tanrısallaşmış kahramanları; semavi dinlerin peygamberleri, lokal inanışların rahip ve rahibeleri: 7 sanattan birinde manipülatif uzmanlık sergileyip kendi çağında, mucizevi bir varlık hali kazanabilmişti! 

Buddha’nın sanatı “beden, performans”, Hz Musa’nın “ilizyon, sahne sanatları”, Hz İsa’nın “felsefe”, Hz Muhammed’in “edebiyat” ve bilemediğim daha birçok… 

Şimdi! Tahminlerime göre görsel sanatlar, birçok iyi sanatçısını çıkaracak. Çok yönlü insanların çağındayız. Tek bir konuda uzmanlaşmak tatmin etmiyor, bilgiye erişimin kolaylığıyla, benzer meraklara sahip bireyler, daha hızlı birbirini bulup, daha kolay iletişim kurup üretime katılıyor. Bir gün, bu konuda da kendi efsanelerimizi çıkaracağız; bireyler ve bilim çağının gücüyle belki yaratacağımız mühendisler elinden çıkmış tek bir yüzle, her eve ulaşılan yeni bir sistemle, çip vs spekülasyonlarına gerek kalmadan, zihnin yönetimini bu ustalığa bırakacağız…

İyi düşünmeler!


Beğendin mi? Arkadaşlarınla paylaş!

N.söz Uçar<span class="bp-verified-badge"></span>

0 Yorum

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about personality
Trivia quiz
Series of questions with right ve wrong answers that intends to check knowledge
Story
Formatted Text with Embeds ve Visuals
Video
Youtube ve Vimeo Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF